Adoreas Red Kalici

Adoreas Red Kalici

I 2015 ble Christian konfirmert og like etter konfirmasjonen kom han å lurte på om ikke vi kunne få tak i en ny hund. Han kunne gjerne betale han!. Da han kom å viste oss hvilken hund han kunne tenkt seg, var ikke mora tung å be. Han hadde funnet en toller. Toller hadde vært et tema før, og etter litt overtalelse av husets far, så var vi igang.  

Men hvor leter man når man ikke kjenner til hvilke oppdrettere man bør kontakte? Som oppdretter av gårdshund over flere år, så vet man godt hvem man kunne tenkt seg å kjøpe hund fra og hvem man ikke vil ha hund fra. Det handler mest om hvilke verdier den enkelte kennel verdsetter i sitt oppdrett og vi regnet med at slik er det hos oppdrettere i andre raser også, så her trengte vi hjelp.

Så etter litt hjelp fra hundevenner, tok vi kontakt med Adoreas Kennel i Arendal. Heldigvis ble vi "godkjent", og i desember 2015 hentet vi hjem verdens nydeligste lille bompibjørn, og kennel Megarden hadde fått sin første toller i hus :-) Selv om hunden i utgangspunktet var kjøpt av Christian, så har han vært store deler av tiden de siste årene, på skole og i militæret. Vi endte opp met at vi kjøpe Exi av han. 

Exi ble Norsk utstillingchampion i en alder av 2 år og 2 mnd, og tok da samtidig med seg tittelen Norsk vinner 2017. 

Helt objektivt sett, har vi nok fått den beste av de beste. Alle elsker denne hunden. Hun er selvfølgelig verdens fineste turvenn, hun er lærevillig, lettlært, ivrig og arbeidssom og så stødig .Det spiller ingen rolle om det er på DOGS4ALL ( norges største hundeutstilling) eller hjemme hos helt fremmede. Hun er utrolig avbalansert i alle situasjoner. Vi har absolutt ingen formening om hva det vil si å ha en stresset toller. Men, som kurslederen sa under lydighetstrening; "Du skal være innmari glad for at du har en sånn Toller". 

Matmor kan gjerne trene, men har et ekstemt dårlig utviklet konkurransegen, så har til nå ikke satset høyere enn utstilling :-)

Vi har trent noe lydighet, rallylydighet og såvidt vært innom agility

Under trening 

-bryr hun seg ingen ting om de andre hundene

-er lett å få "tent", men "koker" aldri

-faller ikke ut av fokus

- tar ting, oppgaver, hinder lett.

-holder blikkontakt, følger leder

 Hun har overhodet ingen lyd ved lek, trening eller ved nærhet til vann

 

På utstilling 

- er hun rolig

- håndterer fint å bli berørt av alle dommere 

- aldri vist aggresjon mot dommere eller andre hunder

- slapper fint av i buret gjennom dagen (men kan da si fra om hun ikke ser oss)

Etter noen års planlegging, timesvis med søk etter en hannhund både vi og hennes oppdretter godkjente, så fikk Exi sitt første kull i 2020 (Kull A Toller)

Fra dette kullet har vi beholdt en tispevalp, Zita. 

NORSK VINNER 2017
Elsker valper <3
Godt å hvile i høyet på en varm sommerdag :-)